Прес

Годишната програма на Министерството за култура нема афирмативна...

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Роберт Вељановски
Прес

ВМРО-ДПМНЕ и јавноста се згрозени од неодговорноста на надлежните...

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Марија Андоновска
Прес

ВМРО-ДПМНЕ стана полноправна членка на Центристичката Демократска...

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ

Факти од нашата работа

22,9% невработеност

Невработеноста падна на историско најниски 22,9 отсто

90% повисоки пензии

За 10 години најниската пензија се зголеми за 90,32%

10 топ земји

Македонија во првите 10 држави во светот според Дуинг Бизнис

170K работни места

Отворени над 170.000 нови работни места од 2006 година

Колумни + интервјуа

Цената на Владата - нула денари за македонскиот јазик

Колумна на Александар Николоски, Потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ е модерна центар-десна партија и како таква е препознаена од нашите сестрински партии низ Европа

Александар Николоски, еден од тројцата нови потпретседатели на ВМРО ДПМНЕ вели дека партијата оваа година ќе ја посвети на консолидација и градење...

Власта не провоцира да го напуштиме Собранието

Интегрален текст од интервју на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за  „Независен“ весник.

НИКОЛА ГРУЕВСКИ - ПОЧЕСЕН ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВМРО-ДПМНЕ
Изјава

100 дена лаги, неспособност, хаос и понижување.

100 дена лаги, неспособност, хаос и понижување. 

100 дена партизација, кадровски дебакл, незаконско работење и уривање на институциите. 

100 дена укинување и блокирање на проекти, економско тонење, задолжувања, неработење и непромислени и површни потези. 

Ова е тоа што го трпеше Македонија и граѓаните на Македонија изминативе 100 дена.

Ова е тоа што Зоран Заев на денешната негова прес конференција полна со полувистини и голи фрази, свесно го премолчи. Ова е резиме на начинот на кој што СДСМ владее. 

Незадоволни земјоделци, разочарани пензионери, прелажана младина, издадени национални чувства и национално достоинство, бизнис заедница и синдикати ставени на маргините, заборавени работници, и ниту еден, повторувам ниту еден одржлив, сериозен, поголем, суштински проект кој ќе даде надеж кај било кого дека барем нешто ќе биде добро со оваа власт. 

Нашите граѓани заслужуваат подобро! Нашите граѓани сакаат подобро! 

И може многу подобро од ова!

Фото + Видео