Груевски: Во август и септември започнуваат да се градат уште три нови делници

Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме во смисла на негова подготовка, преговори и конечно минатата година успеа да се затвори се, да се затворат сите отворени прашања и да се започне градбата, вели претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски кој присуствуваше на настанот по повод завршувањето со изградба на магистрален гасовод Делница Клечовце – Блок станица 5, во непосредна близина на Штип.
Повеќе

Груевски: Во август и септември започнуваат да се градат уште три нови делници

Груевски: Следната недела ќе почне објавувањето на огласите за прием на 350 здравствени работници

Првите огласи за вработување на 350 здравствени работници во јавните здравствени установи во Македонија ќе бидат објавени следната недела и ќе течат наредните две до три недели, најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски при денешната посета на општина Илинден.
Повеќе

Груевски: Следната недела ќе почне објавувањето на огласите за прием на 350 здравствени работници

Градежна офанзива во Скопје: Се реализираат 15 поголеми проекти, вложени над 17 милиони евра

Интензивни градежни активности во моментов се одвиваат во речиси сите општини во Градот Скопје. Градежната механизација е на терен, се користи одличните временски услови за да се реализираат голем број на значајни проекти.
Повеќе

Градежна офанзива во Скопје: Се реализираат 15 поголеми проекти, вложени над 17 милиони евра

Ѓорчев до СДСМ: 10 години ги чекаме вашите „црни сценарија“ за банкрот на државата!

За 24-ти декември можеме да зборуваме секогаш. Вие тогаш, исто како и сега, сакавте да ја срушите државата, да ја срушите економијата, ниту една плата да не се исплати, ниту една пензија да не се исплати, реплицираше пратеникот Владимир Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ кон СДСМ.
Повеќе

Ѓорчев до СДСМ: 10 години ги чекаме вашите „црни сценарија“ за банкрот на државата!

Груевски: Нови 280 работни места во фабриката на „Кранфилд“

Многу ме радува што оваа инвестиција на која многу работевме почна да се ефектуира. Денеска почнува градбата на оваа леарница, 15 милиони евра е инвестицијата, ќе има 280 нови работни места директни, плус поголем број индиректни работни места и тоа за Пробиштип ќе значи многу, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ кој денеска присуствува на поставувањето камен-темелник за изградба на фабриката на компанијата Cranfield Foundry во индустриската зона Неокази во Пробиштип.
Повеќе

Груевски: Нови 280 работни места во фабриката на „Кранфилд“
Факт на денот

„Реконструирана е и пуштена во употреба делницата Сурдулица-Радичево, во вредност од 455 милиони денари."

Мобилни апликации

Соопштенија

Видео