28.09.2022

СДС призна вмешаност на чичкото на дезертерот Ковачевски, во неговото дезертирање од АРМ

СДС призна вмешаност на чичкото на дезертерот Ковачевски, во неговото дезертирање од АРМ.

Дезертерот Ковачевски не служел војска поради дијагноза трајно неспособен. Денес СДС призна дека во тоа бил вмешан неговиот чичко, кој во тоа време бил началник во Министерството за одбрана во Куманово.

Дезертерот Ковачевски да излезе и во камера да признае дека искористил фамилијарни врски да се пише трајно неспособен, во спротивно се спроведе постапка за одземање на деловната способност.

Откако точно самиот дезертер Ковачевски ќе каже зошто избегал од војска, тој треба да си поднесе оставка