06.01.2023

Мицкоски за Бадник од Ѓорче Петров: Во мигови на заедничка грижа, емпатија и надеж да покажеме дека веруваме во идејата да се избориме за заедничка иднина и промени кон подобро

Традиционално вечерва во црквата Св. Петар и Павле во Ѓорче Петров, заедно со народот кој го чествува Бадник кој е празникот со кој се навестува Рожденството Христово – Божик. Мигови на заедничка грижа, емпатија и надеж.

Во ова тешко секејдневие исполнето со несигурност, беспарица, сиромаштија, поделби, да покажеме енергија која ќе значи дека веруваме во идејата да се избориме за заедничка иднина, да покажеме заеднички патриотизам и промени кон подобро какви секој заслужува. Таквата борба за секој еден човек вреди. Заедно до целта.

 За многу години. Христос се роди!

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/pfbid026x5AzEP3wM8FGwxxb85EUWA1PuMwRHTFffDamg8aCD9WwhPeWKuiSzYnqYibXRkgl