05.01.2023

Мицкоски: Владата на СДС и ДУИ за два дена плаќа 73 милиони авансно за увоз на струја, продолжуваат авансните провизии, одговорност ќе има

Продолжува увозот на струја во новата година!

“Херојската” влада на ДУИ/СДСМ за само 2 дена потроши нови речиси 73.000.000 денари за увоз на струја. Од првичното сценарио нема ништо, сѐ уште трансформаторот во Битола не е во функција, Осломеј не работи, а хидроцентралите се на најниско ниво.

Затоа пак авансните провизии продолжуваат. “Херојските” тендери во четири очи си врват. Одговорност ќе има. Доаѓа денот.

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/pfbid0gMnegvGDkUfg4WBQvHTxXLWGGqLU268YwU24PNGSjXZT64sGEiYVXy3Pe7ynvE1pl