18.12.2022

Во Старата скопска чаршија урнат објектот „Шар“ кој беше споменик на културата под заштита, власта да одговори зошто го сруши и што се гради сега таму

Објектот „Шар”, лоциран во Старата скопска чаршија, е срушен до темел, а во моментов на негово место никнува нов објект, без соодветно означена информација, којашто  задолжително треба да се истакне на самата градежна парцела!

Ги повикуваме сите надлежни субјекти да одговорат за какви градежни активности станува збор, имајќи предвид дека овој објект е во сопственост на Република Македонија и споменик на културата под заштита!?

https://www.facebook.com/kulturavmrodpmne/posts/pfbid0X9JaEest14zLfnYn9ipSNAq1rT5UurW5MBvAw8DMV8HcA9YiEfLM4QmX6Lynr3irl