22.09.2022

Јорданов: Пуштена е во употреба сензорната соба со реквизити и стимулативни алатки во основното училиште Димитар Влахов

Денес беше пуштена во употреба целосно опремена сензорна соба со реквизити и стимулативни алатки во основното училиште Димитар Влахов. Оваа соба пред се е наменета за децата со посебни потреби кои се вклучени во редовната настава во самото училиште, а истата ќе може да се користи и од страна на децата со типичен развој при работа во групи.
Оваа сензорна соба е отворена со кофинансирање од Општина Штип преку Фондацијата “Чекор по Чекор” која го спроведува проектот “ Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран”.
Овој проект нека биде пример за целосно вклучување на учениците со попреченост во образовните текови и подобрување на инклузивноста во образовниот процес во град Штип.

https://www.facebook.com/IvanJordanovv/posts/pfbid02S44LaLjDo4m7R1a2tQvT9UAtKY5DaPYvXMZf3hxGQA88AhVAjEqv4YUuMM9REn5kl