Говори

СДС на 15 октомври нема да се спаси од референдумот на народот

Интегрален текст од говор, Никола Груевски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ
Прес

СДС продолжува со политичката хајка и притисоците врз кандидатите...

Интегрален текст од прес конференција на Христијан Мицкоски, Генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ
Прес

Матрицата за насилничко делување на СДС воопшто не се променила во...

Интегрален текст од прес конференција, Оливер Андонов
Прес

Заев да одговори дали невладините дел од Шарената револуција, сега...

Интегрален текст од прес конференција, Драган Данев

Факти од нашата работа

22,9% невработеност

Невработеноста падна на историско најниски 22,9 отсто

90% повисоки пензии

За 10 години најниската пензија се зголеми за 90,32%

10 топ земји

Македонија во првите 10 држави во светот според Дуинг Бизнис

170K работни места

Отворени над 170.000 нови работни места од 2006 година

Колумни + интервјуа

Мојата визија и моја цел е модерна и мултифункционалона општина која ќе ги задоволи барањата на сите нејзини жители

Јохан Тарчуловски е кандидатот  за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ за општина Кисела Вода.

Пред граѓаните на Вевчани ќе излезам со програма со конкретни проекти

Цветомир Угриноски како кандидат за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, пред нешто повеќе од 4 години ја доби довербата на вевчанци и беше...

Илинден стана посакувана локација за живеење и инвестирање со 6% невработеност

По два успешно завршени мандати во кои од рурално место, Илинден го претвори во атрактивна локација посакувана за живеење и инвестирање, Жика...

НИКОЛА ГРУЕВСКИ - ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВМРО-ДПМНЕ
Изјава

100 дена лаги, неспособност, хаос и понижување.

100 дена лаги, неспособност, хаос и понижување. 

100 дена партизација, кадровски дебакл, незаконско работење и уривање на институциите. 

100 дена укинување и блокирање на проекти, економско тонење, задолжувања, неработење и непромислени и површни потези. 

Ова е тоа што го трпеше Македонија и граѓаните на Македонија изминативе 100 дена.

Ова е тоа што Зоран Заев на денешната негова прес конференција полна со полувистини и голи фрази, свесно го премолчи. Ова е резиме на начинот на кој што СДСМ владее. 

Незадоволни земјоделци, разочарани пензионери, прелажана младина, издадени национални чувства и национално достоинство, бизнис заедница и синдикати ставени на маргините, заборавени работници, и ниту еден, повторувам ниту еден одржлив, сериозен, поголем, суштински проект кој ќе даде надеж кај било кого дека барем нешто ќе биде добро со оваа власт. 

Нашите граѓани заслужуваат подобро! Нашите граѓани сакаат подобро! 

И може многу подобро од ова!

Фото + Видео