14.01.2024

Срамота е СДС да зборува за здравство на немање лекови и скандалот со Онклогија

Срамота е СДС да зборува за здравство на немање лекови и скандалот со Онклогија.

Не само што со години болните од цистична фиброза молат за Трикафта, туку и најосновна терапија како инсулин е во често доцнење.

Пациентите во голем број наврати се принудени сами да купуваат и средства за апликација на лек.

СДС на здравството гледа како на институција за црпење на пари преку тендери.

Криминалот одел до таму, што на болни пациенти од рак наместо терапија им бил аплициран физиолошки раствор.

СДС во здравството направи пустош. Никогаш не било полошо. Важно е да ги поразиме.