02.08.2023

Двата Илиндена потсетуваат на борбата за државотворност на македонскиот народ и македонската држава

Почитувани,
Денеска по повод националниот и државен празник 2-ри Август – Илинден, делегација предводена од пратеник и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Драган Ковачки, пратеник и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Жаклина Пешевска и пратеникот Бране Петрушевски, положија свежо цвеќе во Меморијалниот центар „АСНОМ“, Пелинце.