25.07.2023

Илиеска: Европа отвора 18 истраги за злоупотреби на европски фондови во Македонија во периодот од 2017 до 2022

ПРВИ ПО ЗЛОУПОТРЕБА НА ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН

Од 36 истраги на ОЛАФ за злоупотреба на ЕУ фондови дадени на земјите од Западен Балкан дури 18 се однесуваат на фондовите дадени на Македонија.

Истрагите се однесуваат за период од 2017-2022 година и дадени се препораки земјата корисничка да ги врати злоупотребените средства.

За евидентираните злоупотреби на соодветните власти во земјата,предметите се предаваат за да се отворат истраги за криминал.

Линк од ФБ објава на Анастасија Илиеска: