17.06.2024

Љутков: Мораме да ја вратиме националната култура и да ги направиме работниците во културата повторно горди на својата професија

Вечерва по предлог на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, Централниот и Извршниот комитет донесоа одлука со која сум предложен за министер за култура и туризам!

Голема чест за мене,голема одговорност и предизвик!

Благодарам на Претседателот Христијан Мицкоски, како и на сите членови на Извршниот и Централниот комитет за довербата и поддршката!

Мораме да ја вратиме националната култура и да ги направиме работниците во културата повторно горди на својата професија!

Ветувам напорна работа и брзи резултати!

Линк од ФБ објава на Зоран Љутков, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ: