06.09.2022

Јорданов: Власта мора да биде слуга и извршител на народот, Референдум за раскинување на договорот со Бугарија, кој создаде јаз и нетрпеливост помеѓу народите

Договорот со Бугарија наместо да ги унапреди меѓусебните односи во областа на економијата, инфраструктурата, образованието, социјалната заштита, здравството, туризмот и сите други области за кои декларативно се согласни двете страни потписнички на истиот, создаде длабок јаз и нетрпеливост меѓу двата пријателски народи.А штом народот не се согласува со одлуките на власта, со активно граѓанско учество, сам донесува одлуки со кои ја трасира својата иднина.Неопходен е референдум со задолжителна примена на исходот од него, затоа што секоја нормална власт, мора да биде слуга, гарант и извршител на волјата на граѓаните!

Линк од ФБ статус: