20.07.2023

Јанчева и СДС исто како Јакимовски е за градење на облакодери во Влае, ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата гласаше за укинување на регулацискиот план

Почитувани,Денес на седница на советот на град Скопје се расправаше за иницијативата на Зелен хуман град и граѓаните на Влае за укинување на регулацискиот план за Генералниот урбанистички план на град Скопје за четврт C3 19, со кој се предвидува градење на облакодери и нови објекти на зелениот простор кој таму се наоѓа.Она што е скандалозно што Јанчева и СДС не го поддржаа укинувањето на регулацискиот план и тие исто како градоначалникот Јакимовски е за градење на облакодери во Влае. Тие бараа дури и симнување на оваа точка од дневниот ред. ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата гласаше за укинување на регулацискиот план што и беше конечна одлука. Регулацискиот план е укинат со одлука на советот на град Скопје и покрај негласањето на истата одлука од советниците на СДС.