21.05.2023

Ѓорчев: Народот е незадоволен од економијата, од државните прашања, од образованието, време е да се каже силно против коруптивните политики на СДСМ и ДУИ

„Добар ден на сите од Негорци, општина Гевгелија. Одиме од место до место, од село до село, од човек до човек. Денес шест села во гевгелиска општина, а следната и наредниве недели ќе имаме посети на општините Валандово, Дојран, Богданци. Затоа што треба да ја вратиме надежта во Македонија, затоа што Македонија мора, мора да се исправи од оваа ситуација во која што ја доведоа со своите катастрофални политики Таче Ковачевски, Стево Пендаровски и Зоран Заев“, порача Владимир Ѓорчев, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ при посета на граѓаните, теренска активност на ВМРО-ДПМНЕ, насловена „Ова е Македонија за сите“.

Ѓорчев додаде дека граѓаните се незадоволни од економијата државните прашања, националните прашања, социјалата,образованието и здравството.

„Тука сме да кажеме дека народот е незадоволен од економијата, од државните прашања, од националните прашања, од образованието, здравството и социјалата. Тука сме да кажеме силно против коруптивните политики на СДСМ и ДУИ. Затоа продолжуваме мотивирани, обединети, сплотени и сложни. Затоа што Македонија заслужува човек да се бори за неа, затоа што Македонија, како многу, многу пати во својата историја, ќе се исправи. Затоа што ова, ова, браќа и сестри, ова е Македонија“, нагласи тој.