31.08.2022

Шопова: Кој ќе биде одговорен за пациентите кои имаат потреба од интензивно лекување, а нема каде да се лекуваат

Едно невреме и колапс на целиот систем…
Кој ќе е одговорен сега за пациентите кои имаат потреба од интензивно лекување?
Кој ќе ги транспортира од клиниките до останатите центри во државата…имаме ли таква можност ?
Кој и дали ќе одговара за ова што ни се случува во здравството?
Не ли е на повидок нов шок на граѓанинот не само здравствен туку и финансиски , бидејќи со постоечките капацитети за ваков тип на пациенти во градов, државата…некој повторно ќе мора да го користи приватното здравство во кое интензивното лекување и те како чини!

Линк од ФБ статус:
https://www.facebook.com/724468694/posts/pfbid0LMU9YjmsPP12wQhssnnrgsFUbTzGhkFtEr5SePDUgFRmvj2yZX4VeLsZX9Gc3b4Dl/