03.10.2022

Цените на горивата се зголемуваат за да има повеќе пари во буџетот за фирмите основани од Ковачевски

Цените на горивата се зголемуваат за да има повеќе пари во буџетот за фирмите основани од Ковачевски.

Владата не ја намалува акцизата за горивата, и не ги прифаќа предлозите на ВМРО-ДПМНЕ, за да има повеќе пари собрани во буџетот, па оттаму да може да дели милиони, од кои дел во минатото земале и фирми основани од Ковачевски.

Народот ќе плаќа за 1.5 денари поскап дизел, за да не трпат расходите во буџетот, кои се неразвојно димензионирани.

Време е СДС наместо за себе да почне да работи за народот. А, дезертерот Ковачевски да си поднесе оставка.