13.11.2022

Утре – Афера Паразити, како додека народот гладува и преживува од први до први, функционерите на власта се со полни трансакциски

Утре – Афера Паразити, како додека народот гладува и преживува од први до први, функционерите на власта се со полни трансакциски.

Ќе објавиме како додека народот неможе да преживее, функционерите на власта преку буџетот се полнат со баснословни суми пари.

Инфлацијата и високите цени му штетат само на народот, додека функционерите на власта не ги чувствуваат. Очигледно затоа и не го разбираат народот кој неможе ниту со 1.000 денари да купи намирници, кои до пред една година ги купувал за 500 денари.

За да се полнат со пари пар луѓе од власта државата константно се задолжува. Јавниот долг е над 7.5 милијарди евра.

Утре со детали, како додека народот страда, власта, односно нејзините функционери се луксузираат.