17.08.2023

Уставни измени нема да има, Ковачевски нема пратеници за промена на Устав, време е Ковачевски да се исели од владата, а не народот од државата

Уставни измени нема да има, Ковачевски нема пратеници за промена на Устав, нека се спрема за брзо заминување.

Ковачевски ако имаше пратеници за уставни измени истите ќе ги ставеше на гласање многу одамна. Утре ќе се види повторно дека промена на Устав нема да има. Се што прави Ковачевски е држење на државата во заложништво заради неговата желба ден повеќе да остане на власт.

Додека Ковачевски и власта продаваат магла, нивните пајташи низ државата прават криминал, договараат тендери и матни зделки, а народот се иселува.

Време е Ковачевски да се исели од владата, а не народот од државата.