01.04.2023

УМС на ВМРО-ДПМНЕ со првоаприлско видео за лошите политики на власта

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ по повод 1-ви април, Денот на шегата преку првоаприлско видео ги искажа лошите политики на оваа криминална влада предводена од СДС и ДУИ.

УМС наброја само дел од многуте политики кои власта ги ветуваше пред да дојде на власт, а откако власта е во нивни раце едно ветување не исполнија.

-Се врати сопственикот на последните чевли кои активистите на СДСМ ги оставија пред владата.
-Во ТИРЗ отворени се 30.000 места за млади, се очекува невработеноста да падне на 2%.
-Граѓаните неизмерно задоволни велат„ чест е да се пазарува“ откако производите поевтинија за цели 5%
-Четврт студентски град во 6 години….

Секако ова не е вистина, ниту пак може да биде вистина, Честит 1-ви Април, денот на шегата!, порача Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ.

https://www.facebook.com/watch/?v=3505235666355517