08.04.2023

Трипуновски: Николовски работи против интересите на земјоделците, барам веднаш да ги објави анализите за да видиме дали ја отсликуваат реалноста на откупните цени и примањата на земјоделците

Една слика 1000 зборови.

Љупчо Николовски изјави дека замрзнатите цени не влијаеле на приходите на земјоделците, според анализата која што ја направиле како ресорно министерство.

Бидејќи бега од дебата и не можеме да го соочиме аргументите, барам Николовски веднаш да ја објави анализата, да видиме на што се темели и колку истата ја отсликува реалноста во однос на откупните цени и примањата на земјоделците.

СДС, Љупчо Николовски и Димитар Ковачевски се најголемото зло на земјоделците во Македонија.

Владата на СДС го уништи земјоделието!

Пишете ваш коментар кое е вашето мислење по однос на замрзнатите цени?

Линк од ФБ објава на Цветан Трипуновски, претседател на комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство на ВМРО-ДПМНЕ: