17.06.2024

Трипуновски: Моја цел ќе биде земјоделството кое ќе генерира стотици милиони евра девизен прилив, земјоделство на среќни земјоделци, богати и достоинствени

Огромна е честа, одговорноста и задоволството да се биде предложен за министер во Владата на Hristijan Mickoski.Од утре па натака времето ќе се дели пред и по Владата на Мицкоски. Ќе поставиме стандарди и систем за работа кои не се видени до сега во Македонија.Граѓанинот доаѓа на прво место. Ја враќаме Македонија на народот.Македонија се става на брза трака за напредок и развој.Земјоделството од упропастена гранка, ќе прерасне во еден од неколкуте двигатели на економијата. Ќе се свртиме кон модерните и успешни земји, и земји со слична површина колку нашата, а гиганти во земјоделското производство.Моја цел ќе биде земјоделството кое ќе генерира стотици милиони евра девизен прилив, земјоделство на среќни земјоделци, богати и достоинствени.Знаеме како треба!За Македонија се работи!

https://www.facebook.com/tripunovskicvetan/posts/pfbid0LMjDXvuUHVyE3wQDJxM4f2m7rg7XZBEFfvK2Mi2D1ba4fevxs3jtY4xx8AY2F7VPl