10.09.2023

Трипуновски: Зошто наместо во март 2022, средствата од ИПАРД 3 почнуваат од септември 2023, и кои се корисниците за истрагите на ОЛАФ во Платежна?

Испровоциран од денешната пресконференција на СДС, а во интерес на вистината ги повикувам јавно да одговорат на неколку прашања:

• Која е причината што ИПАРД 3 стартува во септември 2023 наместо во март 2022 како што беа првичните најави?

Зошто сѐ уште не е склучена финансиската спогодба помеѓу Европската Комисија и РМ?

• Зашто ги лажете луѓето дека авансно ќе исплаќате средства (потребна е банкарска гаранција во износ од 120-130%)?

• Зошто не ја информиравте јавноста за кои случаи и кои се корисниците за истрагите на ОЛАФ во Платежната агенција?

Зошто не успеавте повеќе од €10.000.000 да ги искоритите од ИПАРД 2?

Иако се сомневам дека ќе дадете одговор на овие прашања, одговорот е јасен, а тоа е заради вашата неспособност и криминогеност!!!


Линк од фб статус на Цветан Трипуновски, претседател на републичка комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство: