22.08.2022

Трипуновски: Земјоделците тонат во сиромаштија, Ковачевски поразот го слави како победа, а Николовски роденденот го прославува во Словенија, оставка ВЕДНАШ

Додека земјоделците од сите гранки протестираат револтирани поради немањето слух од страна на власта, најповиканиот во овој случај министерот Љупчо Николовски Путерот прославува роденден во Словенија.Оваа фотографија покажува дека Николовски им се исмејава на маката на измачените змејоделци.Додека земјоделците тонат во сиромаштија, премиерот Димитар Ковачевски поразот на вчерашните избори го прославува како победа, Николовски слави во Словенија.Дно и срам! Вистинско лицемерие.Неколку пати јавно предупредував дека Николовски единствено го интересира лично богатење, луксузирање со државни пари и личен пи-ар. Ништо друго!Николовски, не е време за славење, фотографирање и шетање, туку за изнаоѓање на решение на проблемите на земјоделците кои едвај преживуваат и сврзуваат крај со крај.Поради негрижата и неспособноста оставка ВЕДНАШ!
Линк од фејсбук статус:https://www.facebook.com/tripunovskicvetan/posts/pfbid0JWYdh2w6kmZS2tkoT3s5ih9TxJAF83Z32FkesQwR7825AbvB7mr1UvoTNhbrBdE6l