22.10.2023

Трипуновски: Заради неспособноста на СДС ИПАРД 3 стартува во септември 2023, наместо во март 2022

Неколку вистини од кои СДС бега, а е главниот виновник за катастрофалната состојба во македонското земјоделство!

1. Вистината е дека земјоделството е една од најзначајните македонски гранки, НО неспособната СДС со своите политики успешно го уништува, како што ги уништува и сите останати гранки.

2. Вистината е дека неспособната СДС е причина што ИПАРД 3 стартува во септември 2023 наместо во март 2022 како што беа првичните најави.

3. Вистината е дека неспособната СДС е причина за истрагите на ОЛАФ во Платежна. Ќе кажете нешто за овие истраги или Вие не сте од тука?

4. Вистината е дека сте толку неспособни што секој еден ден плус поминат на власт значи пропаст за македонскиот земјоделец.

https://www.facebook.com/tripunovskicvetan/posts/pfbid02HA3XkW5YDFed27qjsVKYiARrqpJ7s9XvYuYQTwgvYFpSngmsq4RgZANGNoetJNzyl