26.03.2023

Трипуновски: Гоце Георгиевски претседателот на Комисија за земјоделие на СДС доделил 10.000 евра грант на татко му за семејна винарија, од политиките на СДС имаат бенефит само блиските околу нив

Владата предводена од СДС продолжува да биде симбол на криминал, корупција и уништувач на Македонското земјоделство.

Како никогаш досега нема сектор каде според официјалните статистички податоци нема пад на производството, а Македонија е се позависна од увоз на храна. Единствен бенефит од мерките кои ги носат имаа само луѓето блиски до власта и за ова има безброј примери а денес ќе го издвојам случајот каде раководителот на секот за рурален развој Гоце Ѓоргиевски воедно и претседател на партиската комисија за земјоделство во СДС си поделил грант од 10 000 евра за семејна винарија на сопствениот татко!

Наместо денес да излезат и да кажат како ќе го решат пласманот на пролетната зелка во Струмичко, кога ќе извршат обештетување на свињарите кои претрпеа штети од Африканската свинска чума, кога ќе се исплатат субвенциите на тутунарите, по која цена ќе се откупува грозјето од оваа реколта???

За крај почитувани елитисти од власта се гледа крајот на вашето расипничко владеење, а потоа и одговорност вашите злоупотреби !

https://www.facebook.com/tripunovskicvetan/posts/pfbid088p1ViPgq6iooPFUy2X6FFKj4H4Y9sepe8X61SyHEuH53ezpHegsgmY6eav9gEpil