28.07.2023

Трипуновски: Владата на СДС ги остави земјоделците без вода за наводнување на земјоделските земјиште и ја зголеми цената за наводнување за скоро 70 проценти

На покана од земјоделците Ерџелија и Мустафино денеска сум со нив да дадам поддршка за проблемот со водата за наводнување.

Во услови кога браната Калиманци е полна до прелив, илјадници хектари земјоделско земјиште остануваат без вода, иако Владата и МЗШВ најавуваа дека ќе има вода, во реалноста тоа не е така.

Она што е уште поалармантно, наместо Владата, МЗШВ, АД Водостопанство да донесе вода на полињата, тие на седница на Влада донесоа одлука да ја зголемат цената за наводнување за речиси 70% повисока.

https://www.facebook.com/tripunovskicvetan/videos/966108258027872/