03.05.2023

Судството во Македонија намерно се урнисува, за на СДС и ДУИ, да не им пречи никој во криминалите

Македонското судство е на најниско можно ниво во историјата на државата, тоа го потврдуваат како меѓународните институции, така и граѓаните на сите можни анкети.

Веќе е очигледно дека намерно се урнисува судството во Македонија, за да течат криминалите на власта, за никој да не им застане на патот на богатењето, врз грбот на граѓаните.

Како инаку да се објаснат, нерешените случаи за криминалот на функционерите од власта, кои немаат завршница со години и се чуваат по фиоките во судовите. Како инаку да се објаснат, оставките на челните луѓе во судството, по нарачка од партиските штабови.

Се ближи времето, кога ќе одговараат сите одговорни, за состојбата во која се донесе судството во Македонија.