18.08.2023

Стојаноски: Пукна “балонот” на лагите – ДУИ, СДСМ и другите од мнозинството имаат само 70 пратеници за промена на Уставот

Потонаа лагите на мнозинството.

Над една година ја малтретираа јавноста со лажни вести, лаги и манипулации.

Пукна “балонот” на лагите.

Две работи се јасни:

1. ДУИ, СДСМ и другите од мнозинството имаат само 70 пратеници за промена на Уставот.

Далеку од потребните две третини или 80 пратеници.

2. ВМРО – ДПМНЕ и Коалицијата за “Обнова на Македонија” гласаа ПРОТИВ.

Сите 44 пратеници.

Тоа го велиме една година и до крај ќе останеме на тој став.

НЕМА ПРОМЕНА НА УСТАВ ПОД БУГАРСКИ ДИКТАТ.

Јасни се работите.

Време е за предвремени парламентарни избори.

Линк од ФБ објава на Бојан Стојаноски, пратеник на ВМРО-ДПМНЕ: