14.08.2023

Стоилковски: Уставните измени нема да поминат, апелираме да не се прават натамошни комбинаторики, следен чекор се предвремени парламентарни избори

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски одговарајќи на новинарско прашање во однос на тоа што се очекува од пленарната седница во петок за отворање на Уставот за внесување на Бугарите и другите народи истакна дека уставните измени нема да поминат по што следен чекор би биле предвремени парламентарни избори.

„Ставот на ВМРО-ДПМНЕ е јасен и недвосмислен повеќе од една година а тоа е дека уставните измени нема да поминат, по што апелираме да не прават натамошни комбинаторики. Ќе се види дека немаат легитимитет за било што и единствениот чекор кој што треба да следи се предвремени парламентарни избори“, нагласи Стоилковски.