08.03.2023

Стоилковски: Полициските единици му служат на Спасовски само за заштита на СДС од народот затоа тој мора да замине!

Брутална двојна ликвидација се случи во полн локал, на 500 метри од владата и плоштад Македонија, на 300 метри од полициска станица. Македонија и Скопје со Оливер Спасовски се претворија во небезбедно место каде што убијци си дозволуваат вооружени до заби да дојдат и убиваат, а СДС со Спасовски МВР го претворија во мафијашка подружница за издавање пасоши, рече Наум Стоилковски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ одговарајќи на новинарско прашање во врска со двојното убиство во скопската чаршија.
Тој посочи дека осма година убијци, дилери и насилници излегуваат од затвор кога сакаат.
„Цела година мина со секојдневни закани за терористички бомбашки напади во училишта, трговски центри и институции. Ниту еден случај не е решен со вистински одговори. И никој не одговара, никој не понесе одговорност за небезбедноста во Македонија, особено не Оливер Спасовски. Спасовски ја претвори државата во мафијашки рај, каде царува криминалот, а полицијата се удира во пајаци“, рече Стоилковски.
Стоилковски укажа дека полициските единици му служат на Спасовски само за заштита на СДС од народот.
„Ова е опасно, срамно, жално, а народот тоа не го заслужил! Спасовски, оди си“, заклучи Стоилковски.