13.08.2023

Стоилковски: Ковачевски и експозитурата на ДУИ и СДС, не може да се амнестираат од случувањата во Скопје и Тетово а глумењето „државништво“ отпосле е срамен чин

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски одговарајќи  на новинарско прашање во однос на случувањата за време на посетата на Курти на Македонија и осудите од Ковачевски и Пендаровски истакна  дека Ковачевски и експозитурата на ДУИ и СДС, не може да се амнестираат од случувањата во Скопје и Тетово а глумењето „државништво“ отпосле е срамен чин.

„Ковачевски и експозитурата на ДУИ, СДС, не може да се амнестираат од случувањата во Скопје и Тетово. Секогаш кога на виделина испливуваат предавствата и подаништвото на СДС во коишто ја втурнаа Македонија, се вадат со терминологија „приватна посета“. За потсетување, “приватна посета” беше и престојот на Јотова и цел бугарски државен врв во Битола за  отворањето на Бугарскиот клуб. Се сокрија и СДС и Бујар. Истото се случува и сега. Разликата е во тоа што глумење „државништво“ отпосле е срамен чин.  СДС гласале за промена на улици, СДС обезбедиле полициски редари и кордони за Курти, СДС и нивниот посакуван кандидат за претседател Оливер Спасовски повторно ја доведоа Македонија на колена! Јасно е дека ДУИ и експозитурата СДС со пропаѓањето на политиките  применуваат единствената тактика, и од „зелена агенда“ преминуваат на агенда креирање меѓуетнички прашања“ нагласи Стоилковски.