19.11.2022

Стоилковски: Владата доколку не го разреши Зиков, може да се разбере дека фото-пораката е направена и испратена од некое заедничко владино спонзорирано гоштевање платено од буџетот

По недоличните и крајно безобразни навреди на Љупчо Зиков, именуван од владата на функција директор во МЕПСО со примања од 80 илјади денари добиени од граѓаните, владата на Димитар Ковачевски мора експресно да го разреши, но и владата јавно да се извини за навредите од својот функционер.

Се поинаку може да се разбере дека истите навреди се нарачка и поддржани лично од Ковачевски, но и дека фото-пораката е направена и испратена од некое заедничко владино спонзорирано гоштевање платено од буџетот.

Што не е чудо, ниту за прв пат.

Такво веројатно беше и шетањето на Зиков во Белград на Саемот за храна и вино, за што владата даде 400.000 евра.

Се уште нема одговор што бараше Љупчо Зиков,  директор на МЕПСО, на Саем на храна и вино во Србија, во работен ден, додека државата тоне во енергетски мрак и катастрофа?

* Фотографија објавена од Љупчо Николовски на Фејсбук од Саемот за храна и вино, Белград, 1 септември 2022 г, ден четврток

Зошто тој ден, ако не и сите три дена, Зиков не беше на работа, кој му го платил патот и сместувањето во Белград, дали можеби и дневници земал за патување?

Без одговори и одговорност, “Паразитите” ја изедоа државата со бифтеци и скапи вина, а кон граѓаните што го полнат буџетот за тие да земаат илјадници евра ќе им порачуваат “да јадат ….”!

Линк од ФБ статус: