28.10.2022

Стоилковски:ДКСК е параван за криминогени дејства

Стани Билјано Ивановска оди си!Всушност, ДКСК најави дека до нова година ништо нема да сработи! Немала софтвер, чуда, не и пријавувале… Па за што си таму Ивановска, да ја переш владата, демек има тело?ВМРО-ДПМНЕ исто така нема софтвер, ниту ЕУ пари за софтвер, ниту владата ја известува, ниту генералниот секретар на владата, ниту министерката, ниту Собранието… Ама ВМРО-ДПМНЕ само сега “ти улови” 123 лица за кои одговорноста е кај тебе. Ти даде уште стотици предмети што ги чуваш во фиока. Јавно те прозиваше за објекти кои ги немаше во анкетни листови. Едноставна е формулата, САМО ТРЕБА ДА СЕ САКА ДА СЕ РАБОТИ! Ниту е до софтверот, ниту е до екипираноста! Ама пустото мораше да ги переш Заев, Филипче, вработувањата во М-НАВ…Јасно е:ДКСК СО БИЛЈАНА ИВАНОВСКА И БАЏАНАКОТ НА ТАЉАТ ЏАФЕРИ НЕ ПОСТАПУВААТ! Тие се параван за криминогени дејства!А , да И ТЕНДЕРАШКО Е ОТКРИЕН ОД ВМРО, а се приклучи само откако доби некаков “божји знак”!*Како што реков Билјана Ивановска ќе рече “немаме капацитети” и обвини други!

https://www.facebook.com/naum.stoilkovski/posts/pfbid0zpLRjGijAAUe9rAzV41YKRBp3oBRSb1jHj2FgFvwjya7rVTv7wEateJCfsJ7bisgl