09.07.2023

Стефковски: Нема да дозволам улиците да се полни со смет, вечерва организираме подигање на сметот во Гази Баба

Почитувани сограѓани,

Неспособноста на менаџментот на институциите на градот Скопје повторно излезе на виделина.

Недостатокот на соодветно менаџирање на институциите под надлежност на град Скопје доведоа во состојба граѓаните во нашите општини да се соочат со проблем и не собирање на сметот од страна на ЈП Комунална хигиена иако сите ние како граѓани им плаќаме месечна такса.

Имајќи го предвид наведеното, остварив телефонска комуникација со градоначалниците на општините Илинден и Петровец, Александар Георгиевски и Борче Митевски со кои се договоривме да испратат камиони за собирање на сметот од контејнерите во општина Гази Баба.

Ја мобилизирав дел од администрацијата и целото ЈКП Гази Баба и во текот на вечерта ќе се превземат теренски активности за подигање на сметот.

Граѓаните пред и над се!

https://www.facebook.com/StefkovskiB/posts/pfbid02hVrW33oMx61PysRZzEdbWknKidBGw2sgx7mRxPfJ2WCxfFYT6mLfqDe8TkTfFTsTl