18.11.2022

Старо – нови ветувања за инвестиции, но пар екселанс неспособност на власта

СТАРО-НОВИ ВЕТУВАЊА = НЕСПОСОБНОСТ ПАР ЕКСЕЛАНС

24.09.2021 година – Премиерот Заев искажа задоволство од одлуката на компанијата „Текнопанел“ да инвестира во Македонија 16 милиони евра во изградба на нов производствен капацитет во ТИРЗ 1 Скопје. Производството се очекува да започне во 2022 година.

18.11.2022 година – Премиерот Димитар Ковачевски се обрати на настан по повод новата инвестиција на турската компанија „Текнопанел“ во ТИРЗ 1 Скопје. Станува збор за компанија која ќе инвестира 20 милиони евра. Производството ќе почне од 2023 година.

Да се надеваме дека инвестицијата ќе се реализира. Уште Фејсбук и Гугл и ќе го заокружите интервентниот план за инвестиции.

https://www.facebook.com/100063717352072/posts/pfbid0gFY4tnapnDx6jZu4SohVMrCPotmEmmF8Lj6UCBBACLm5TQzkykkAEBUaWdhezM33l/?d=n