14.01.2024

Список на делегати на ВМРО-ДПМНЕ на Конвенција за избор на претседателски кандидат 2024

Христијан Мицкоски
Ѓорѓија Сајкоски
Владо Мисајловски
Александар Николоски
Гордана Димитриеска Кочоска
Тимчо Муцунски
Синиша Стојановски
Бети Стаменкоска Трајкоска
Велика Серафимовска Стојковска
Александар Маневски
Александар Стојкоски
Јохан Тарчуловски
Бобан Максимовски
Благица Ласовска
Зоран Коцевски
Игор Божиновски.
Трајче Димков
Светлана Колариќ
Даниела Христова
Дејан Николоски
Бране Петрушевски
Зоран Коњановски
Ѓоко Камчев
Александар Галапчев
Ангелина Петкова
Здравко Трајанов
Дајанчо Ефтимов
Ромео Тренов
Слободан Ивановски
Петар Ристески
Ане Лашкоска
Лилјана Затуроска
Мирче Аџиоски
Саше Павловски
Оливер Деркоски
Никола Затуроски
Јован Јаулески
Лоран Страшевски
Ангел Карапетров
Ивица Томовски
Васко Станковски
Илона Захариева
Леко Ристовски
Стефан Андоновски
Тони Менкиновски
Игор Николов
Слободан Блажевски
Борко Ристовски
Марјан Ристески
Мими Ѓоргоска Илиевска
Панче Тошковски
Орце Симов
Даниела Симоновска
Невенка Стаменковска
Весна Јаневска
Елена Маркова
Синиша Ивановски
Даме Димитровски
Лазар Јовевски
Цветан Трипуновски
Наќе Чулев
Благоја Ташаминов
Бисера Златеска
Дејан Митески
Иван Живковски
Јане Мицевски
Кенан Абди
Тони Јаревски
Мартин Стојановски
Ѓоко Велковски
Дарко Костовски
Зоран Бајовски
Бобан Стефковски
Бојан Стојаноски
Бобан Николовски
Ивица Димковски
Ерџан Демир
Столе Каракутовски
Миле Гошевски
Иван Гоцевски
Гоце Стоиловски
Митко Костадиновски
Мирче Стојков
Борчо Коцев
Дејан Димишковски
Марија Петрушевска
Александар Георгиевски
Јорданчо Костадинов
Душко Иванов
Гордана Брбашка
Илија Стоилев
Бошко Цветковски
Тони Тоневски
Љупчо Спиров
Емил Спасовски
Даниел Павловски
Игор Здравковски
Александар Ѓорѓиевски
Трајче Мишковски
Љупчо Почивалец
Ацо Митев
Жан Дрвошанов
Мито Андонов
Славе Андонов
Петар Марков
Јулија Тушевска
Марјан Пеев
Илија Тентов
Димитар Вегов
Златко Пенков
Наталија Димитриева
Зоран Јованчев
Ѓорги Крстевски
Дејан Продановски
Сашо Граороски
Драганчо Саботковски
Илче Трајковски
Пеце Милевски
Сашко Велјановски
Кире Божиновски
Александра Мијајлевска Стефановска
Сашо Донев
Златко Силјановски
Ален Деребан
Ѓорги Влајнкиноски
Лазе Јакимовски
Луме Адермоглу
Никола Дранговски
Шуаип Ракиповски
Алмедин Шаиновски
Гоце Димовски
Харис Ибраими
Александар Велјановски
Ванчо Милевски
Јовица Илиевски
Димитар Костадиновски
Али Шериф Синани
Жаклина Пешевска
Емилија Ангелова
Павлинче Честојнова
Лидија Петкоска
Слободанка Џеповска
Светлана Карапетрова
Евица Трајанова
Николина Гроздановска
Христина Смилевска
Весна Атанасовска Маневска
Христина Серафимовска
Сергеј Попов
Мартин Андоновски
Филип Ѓорѓиев
Биљана Јанева
Марија Милошевска
Горан Степановски
Димитар Манчев
Стефан Стефановски
Валентин Манасиевски
Борис Шамбевски
Драгана Бојковска
Мане Јаковлевски
Сашо Дранго
Ѓорѓи Илиевски
Златко Милошевски
Илија Димовски Шатор
Александар Бичиклиски
Драган Димишков
Ристо Ѓорѓиев
Марија Кирова
Симе Илиевски
Ламбе Арнаудов
Александар Пандов
Јован Петров
Игор Механџиски
Богдан Илиевски
Љупчо Настоски
Никола Мицевски
Рамазан Мифтаровски
Зоран Стојановски
Валентин Ристески
Марија Андоновска
Трајко Славевски
Владимир Ѓорчев
Марија Митева
Луке Галески
Маја Кадиевска Војновиќ
Сашо Клековски
Ристо Симеонов
Зоран Љутков
Мевмед Џафери
Гордана Сиљановска Давкова
Рашела Мизрахи
Игор Јанушев
Иванка Василевска
Миле Лефков
Драган Ковачки
Ели Панова
Јадранка Поцкова
Антонијо Милошоски
Силвана Ангелевска
Олга Лозановска
Грација Бакраческа
Дафина Стојаноска
Жарко Ристески
Орце Ѓорѓиевски
Стефче Трпковски
Александар Китански
Димчо Атанасовски
Миле Петков
Љупчо Папазов
Коста Маневски
Борче Митевски
Далибор Ангелов
Иван Јорданов
Виктор Паунов
Дејан Владев
Борче Спасовски
Марко Колев
Киро Нацков
Aцо Ристов
Златко Ристов
Ристо Манчев
Ѓорѓе Божинов
Андон Сарамандов
Горан Стојанов
Митко Јанчев
Борче Јовчески
Стевче Стевановски
Тони Коњановски
Јован Тозиевски
Кирил Пецаков
Спасе Кочовски
Никола Најдовски
Димитар Костадиноски
Горан Ангелов
Наталија Соклевска
Александар Стојановски
Александар Ивановски
Александра Кокева
Слободан Ников
Петко Кутаноски
Атанас Стамнов
Љупчо Христовски
Марјан Митриновски
Цветко Станојковски
Душко Ѓорѓиев
Милан Кузев
Сашо Никовски
Владо Ѓорески
Мирослав Тасевски
Андон Чибишев
Љупчо Трпевски
Дејан Цветковски
Драган Василевски
Бранко Момировски
Ѓорѓи Малковски
Митко Антовски
Ванчо Каранфилов
Борис Јанев
Ацка Станишева
Дијана Транталовска
Валентина Велјановска
Сузана Мурџева
Доце Павлова
Марија Михајловска Јанкуловска
Верче Мицевска
Милка Тримчевска
Анита Гинова Каракутова
Ирена Стерјовска Локвенец
Весна Ничева
Даниела Јовчевска Михајловска
Виолета Ковачевиќ
Валерија Ивановска
Марија Ананијева
Динче Кочевска
Анета Марковска Илиевска
Тодор Конески
Изабела Апцева
Александра Николовска
Кристи Стојковски
Столе Пандов
Антоанета Лазаревска
Ангела Тасева
Христијан Велков
Бојан Никовски
Илија Ристевски
Денис Пановски
Драган Јовески
Филип Анастасов
Дамјан Коњановски
Ангела Димитриеска
Буде Мојсоски
Марина Јованоска
Бошко Петковски
Весна Марковска
Катерина Димитровска
Сашко Митковски
Иван Николовски
Станислав Николовски
Слаѓана Пајмакоска
Димитар Богески
Снежана Трпевска
Игор Никоски
Марјан Спасески
Мирко Ивановски
Николче Николовски
Љубиша Спасовски
Даниела Костадинова
Зорица Огненовска
Тања Анчевска
Роберт Вељановски
Марјан Стефановски
Адријана Јакимовска Панчевска
Христо Саракинов
Благица Цветановска
Роберто Тошевски
Јасмина Паметковска
Сања Јакимовиќ Петковска
Сашо Стошевски
Наташа Трајановска
Владимир Михајловски
Ивана Лазаревска
Филип Филиповски
Слаѓана Ѓорѓиевска
Иван Димитриевски
Дијана Илиевска
Моника Ивановска
Љубе Коцевски
Виктор Трпевски
Бобан Алексовски
Ристо Донев
Драган Трајковски
Иле Џинговски
Славчо Мисајлески
Бобан Стојаноски
Михаил Пејковски
Ленче Нелоска
Габриела Калкова
Драгица Добеска
Никола Несторовски
Златко Мицевски
Јасмина Кирковска
Горјан Донев
Дејан Митровски
Никола Стојковски
Јулијана Спировска
Зорица Ризовска
Емилија Пачемска
Никола Вуксанов
Николчо Стоименски
Љупчо Ѓорѓиевски
Благојчо Стојановски
Игор Божиновски
Виолета Јаневска
Ивица Трипуновски
Влатко Љубовски
Владко Захариев
Весна Кожинкова Каргунова
Мирјана Ефремова
Добрила Черкезова
Билјана Ефтимова
Тодор Торов
Иван Коцев
Тошо Ристов
Даниел Денков
Димитар Белиќ
Маргарета Ангеловиќ
Дарко Герасимовски
Дејан Арсовски
Оливера Арсова
Даниела Стефановска
Драганчо Петров
Влатко Ристовски
Александар Рангелов
Тања Станковска
Весна Петрова
Снежана Јовановска
Ордан Ристовски
Стефан Тодевски
Даниел Јаневски
Михалчо Перков
Снежа Стојановска
Маја Демирџиева
Катерина Маневска
Далибор Таневски
Горан Сламков
Ефка Андонова
Данче Коцевска
Трајко Арџанлиев
Слаѓана Стаменковска
Милица Нацева
Весна Ѓоргиева
Гоце Ангеловски
Тинка Ангелова
Валентина Ѓореска
Весна Ивановска
Васко Карадиновски
Гордана Јованова
Надица Мицова
Игор Настов
Никола Петров
Николче Кузмановски
Мирјана Ристевска
Билјана Кузманоска
Робертино Илиоски
Виолета Димеска
Кире Николоски
Христијан Тунески
Гоце Дулески
Маринела Конеска
Никола Златески
Маја Бунтеска
Антонио Талески
Емил Јованоски
Моника Трајанова
Александра Манева
Ангел Камчев
Владимир Ристов
Никола Маџунков
Лилјана Коцева
Панче Стојков
Блаже Крстев
Жанета Миланоска Петреска
Валентина Лазареска
Даниела Попоска
Александар Арсоски
Дејан Пандилески
Александар Јованоски
Кристијан Попоски
Илчо Јовески
Благица Крстеска
Надица Крстеска
Христо Бојчиноски
Елисавета Кочоска Велјаноска
Маја Мојсоска
Јованчо Мечкароски
Гоце Божиновски
Благоја Стефоски
Сандра Пејковска
Маја Велеска
Ирена Стрезовска Кукуловска
Жанета Савевска
Нане Гјоргиевски
Александар Китески
Ангел Велкоски
Коста Трифуноски
Билјана Јоноска
Перчо Божиноски
Билјана Стефаноска
Николче Котевски
Горан Исков
Јовица Богоев
Александар Секуловски
Ѓорѓи Ѓорѓиевски
Андреј Гинов
Тони Буџаковски
Кире Ризевски
Васко Мавровски
Ангелка Диневска
Мартин Ивановски
Јована Спасеновска
Матилда Булева
Марица Тодоровска
Бобан Маркоски
Даниела Бошкоска
Васко Петрески
Стефче Атанасоски
Анета Кироска
Анита Бошкоска Јованоска
Костадин Џогов
Стефан Карапеоски
Александра Спироска