08.11.2023

Сите членови на Управниот Одбор на Водовод, се избрани од Арсовска, очигледно во Град Скопје владее голема неспособност

Градоначалничката Данела Арсовска, треба веќе да знае дека Управниот Одбор на Водовод, е нејзин, поточно на ЈП Водовод и Канализација – Скопје, кое е претпријатие на Градот Скопје. Сите членови на Управниот Одбор се избрани и именувани на предлог на Данела Арсовска. 

И пред да почне да реди етикети за нејзиниот Управен Одбор, преку нејзиниот поданик, директорот Драган Илиевски треба да се информира за своите претходни одлуки.

Колку што сме ние запознаени Управниот Одбор работи согласно законот и статутот на претпријатието.

Очигледно во Градот Скопје постои неспособност, голема неспособност и Данела Арсовска.