31.07.2023

Сиромаштијата и инфлацијата се енормно високи, СДС продолжува со својата негрижа за граѓаните

Сиромаштијата и инфлацијата се енормно високи, СДС продолжува со својата негрижа за граѓаните.

Секојдневните соопштенија и прес конференции на СДС за економија се комични.

Факт е дека бизнисите на ДУИ и СДС цветаат, додека инфлацијата го јаде домашниот буџет на граѓаните.

Цените за основните прехранбени производи се зголемија дури и до 100%. А, бројот на граѓаните кои што живеат на прагот на сиромаштијата се зголемува.

Интересите и бизнисите на власта им се на прво место, а не сиромаштијата на граѓаните.

ВМРО-ДПМНЕ откако ќе ја преземе власта, главен приоритет ќе биде намалување на инфлацијата и намалување на сиромаштијата.