19.12.2022

СДС со Данела Арсовска, Левица и ДУИ се главните продуценти на хаосот во Скопје, нула работа, стопирани проекти и крими тендери е резултатот на оваа коалиција

Коалицијата на СДС со Данела Арсовска, Левица и ДУИ се главните продуценти на хаосот кој му се  случува на Град Скопје. СДС и ДУИ кои поинаку и не знаат да работат под своја контрола си ја зедоа Арсовска, а на помош им дојде и Левица во урнисувањето и безредието во Скопје.

Нула работа и еден куп стопирани проекти, долгови и матни тендер зделки е сликата која ја создава оваа крими коалиција, а за жал сето тоа оди на штета на скопјани, но и на цела држава.

Наместо реализација на ветувањата и проекти за подобар град, скопјани на товар добија криминални тендери договарани на тајните средби на Тачела коалицијата. А дека функционира оваа коалиција јавноста се увери кога Ковачевски јавно застана во одбрана на Арсовска синхронизирано користејќи истите нејзини тези. Додека пак Ковачевски е нападнат, Арсовска излегува со лаги за дефокус на јавноста.

Наместо бесплатен превоз, скопјани добија се поретки автобуси, но затоа Арсовска и Ковачевски си договорија криминален договор за набавка на нафта од неколку милиони евра без рабат и попуст какви имале сите претходно договори. А покрај тоа се трошат и  милионски суми за консултантски услуги.

Од овој колач се офајдуваат и ДУИ и Левица кои им помагаат во нефункционирање на градот и кои глумат дека стојат на страна, а всушност се дел од коалицијата која го создава хаосот. Левица и ДУИ ништо не прават за добро на градот, напротив помагаат истиот да се уништува.

Доказ за оваа коалиција се и директорските места кои ги споделуваат заедно со ГРОМ.

Директор на ЈП Паркови и зеленило е Зухјер Реџепи од ДУИ.

Директор на ЈП Улици и патишта е Саид Саид од ДУИ.

Директор на Градска библиотека Браќа Миладиновци е Снежана Стојчевска од Левица.

Директор на КИЦ е Антонио Димитров од Левица.

Директор на Музеј на Град Скопје е Панче Велков од Левица.

Заменик директор на Градски паркинзи е Сенада Ибраимова од Левица.

Директор на Градски паркинзи е Крсте Петровски, инаку генерален секретар на ГРОМ, а заменик градоначалник е Александар Трајановски исто така од ГРОМ.

Додека директор на ЈСП Александар Стојковски од СДС, партијата која има целосна контрола над Арсовска и градот.

Ова се кадрите со кои Арсовска го создава хаосот, а впрочем доведена е во прашање и нејзината деловна способност. Наместо деструкција, кочење, матни тендери, најдобро е Арсовска да си даде оставка за да дојде градоначалник кој ќе го извади Скопје од бездната во кој Тачела коалицијата го втурна.