31.01.2024

СДС се тие без кои Талат Џафери немаше да стане премиер

СДС се тие без кои Талат Џафери немаше да стане премиер. 

Без пратениците на СДС, ДУИ можеше само да фантазира за премиер.

СДС 7 години го држи ДУИ во влада. 

Сите криминали кои ДУИ ги направи се со помош на СДС, се со една цел, за да имаат пар министри и Ковачевски да биде премиер.

СДС подолг период наназад ја продава државата.

Недовербата во судството, партизацијата, криминалот и корупцијата се последица на владеењето на СДС и ДУИ.

ВМРО-ДПМНЕ влезе во техничка влада затоа што тоа е законска обврска, која СДС и ДУИ не сакаа да ја променат. И на СДС и ДУИ им беше потребна техничката влада за полесно да го изберат Џафери за премиер.