15.11.2022

СДС се најбугарската партија, Заев тврдеше дека Бугарите биле ослободители, а истото сега го зборува и Љупчо Георгиевски, ќе се огради ли Ковачевски?

Зошто СДС не се огради од коалицискиот партнер кој исто како и Заев вели дека Бугарите биле ослободители, а не окупатори?

СДС и Ковачевски го имаат за коалициски партнер Љубчо Георгиевски кој тврди дека Бугарите го ослободиле Скопје. Ковачевски и Георгиевски се верна коалиција.

СДС и Ковачевски наместо да сеат магла треба да кажат дали ставот на  Георгиевски е нивен став.

Ова е само еден во низата пробугарски ставови од СДС и Коалицијата.

Прв беше Заев кој тврдеше дека македонскиот и бугарскиот народ и јазик се исти. Потоа уследија сите негаторски тврдења на Бугарската политика кон Македонија.

Во време на Заев и СДС почнаа негациите и блокадите, затоа што Заев имаше ставови кои ги изнесе во јавност, а беа потврди дури и од најтврдите бугарски шовинистички и негаторски ставови кон Македонија. Своевремено и Божидар Димитров кажа дека не верувал дека ќе доживее ставови на Македонски политичар како Заев.

СДС е најбугарската партија во Македонија. Коренот на сите проблеми да го бараат во Заев  Ковачевски и нивните коалициони партнери како Георгиевски.

Со почит,