07.12.2023

СДС потврдува дека стои зад медиумот во кој со години Палевски беше ководител

СДС потврдува дека стои позади медиумот каде Палевски беше години ководител.

СДС потврди дека стимулира медиуми да шират говор на омраза против Мицкоски и неговото семејство со што директно го изложуваат на ризик нивниот живот.

СДС потврдува дека е подготвена на секакви сценарија со кои ќе се обиде да ја дестабилизира Македонија. Нема да им помине, а со новата влада на ВМРО-ДПМНЕ, истрагата ќе биде проширена и истата ќе ги опфати сите учесници во овој грозоморен настан како и оние со кои Палевски соработуваше со месеци ширејќи говор на омраза.