04.06.2023

СДС и Ковачевски прифатија нешто кое 80% од граѓаните не го одобруваат, време е за соочување со народот

СДС и Ковачевски ја доведоа Македонија до ќорсокак затоа што без мандат прифатија и ветуваа нешто со кое не се согласува 80% од граѓаните. Затоа сега ако имаат доблест и храброст треба да прифатат соочување со народот на избори и на тие избори јасно да се искристализираат чекорите и политиките на државата.

Но за жал СДС и Ковачевски избраа да бидат приврзок во владата на ДУИ, наместо да им служат на граѓаните. Тие дури и формат и присуство на лидерска средба не можат да одлучат без согласност од Мала Речица.

Ги охрабрува и СДС и Ковачевски да се случи таа тет-а-тет лидерска средба на која ќе се одлучи што после насилниот обид на власта за уставни измени.