10.12.2023

СДС и за премиерската фотелја се пазари, слугата Ковачевски ќе стане за да седне стопанот од ДУИ, Талат

СДС и Ковачевски како дезертер од АРМ поддржуваат премиер да биде Талат Џафери кој дезертираше од македонската армија.

СДС и Ковачевски поддржуваат премиер да биде лице кое го блокираше законот за македонските бранители.

СДС и Ковачевски поддржуваат премиер да биде лице коe од позиција на претседател на Собранието со навреди, пцовки им се обраќаше на собраниските службеници. Сите можеа да го видат примитивното однесување на Џафери.

СДС и Ковачевски прифаќаат и поддржуваат премиер да биде лице кое ги крши собраниските процедури, Деловникот за работа на Собранието, и го користи европското знаменце само кога треба да се донесе закон кој е во интерес само на помала група на луѓе блиска до ДУИ.

ДУИ целосно се криминализира изминатите 6 години.

ДУИ ги избрка и Македонците и Албанците од Македонија.

Ковачевски кој нема легитимитет ќе го наследи Талат Џафери, кој исто како него нема легитимитет.

СДС и ДУИ од премиерското место направија фотелја за поткусурување, државата е заложник на партиските пазарења.СДС и ДУИ се дувло на криминал. Тие почнаа да се пазарат и за премиерската фотелја.

Ковачевски покажа дека е слуга во владата од која на 28ми јануари следната година ќе се исели од премиерскиот кабинет за да се смести неговиот стопан од ДУИ, Талат Џафери.