12.11.2022

СДС е наследник на идеологијата на комунизмот кој ја збриша македонската интелигенција, антимакедонската СДС да излезе од минатото, зошто болна е реалноста во која ја втурнаа државата и граѓаните

Почитувани,

СДС денес е директен наследник на идеологијата на југословенскиот тоталитарен комунизам кој е одговорен за масовните кршења на човековите права, тортурите и апархејдот врз делови од македонската интелигенција, како и врз илјадници граѓани кои имаа автентична македонска национална свест. Истовремено, фактот дека и денес од СДС јавно не се дистанцираат од злосторствата на партијата чии наследници се, говори и за тоталитарната свест на актуелната генерација скриени социјалдемократи, а во суштина тоталитарни умови преокупирани само со идеи за лично богатење и народен грабеж. Впрочем, масовните кршења на човековите права денес, неправедните притвори и затвори, како и прислушувањето и следењето на опозицијата се само мал изблик на оваа иста авторитарна политичка траекторија која без прекин се простира од времето на Колишевски и Ранковиќ па сé до Ковачевски, Заев, Спасовски и Зечевиќ.

Оттаму, крајно шизофрени, лицемерни и смешни се обвинувањата на СДСМ за наводна блискост на ВМРО-ДПМНЕ со некаква тоталитарна идеологија. Во немоќта да ја скријат својата тоталитарна природа и восхитеност од злото на комунизмот кое е осудено од цела Европа, СДС ја користи старата добра тактика со сеење на лаги и етикетирање. Но, сепак суштината сите знаат дека не е дебата за Михајлов, туку болната реалност во кој СДС ја донесе Македонија во подредена положба во однос на Бугарија.

СДС е партијата со која започна кочењето на Бугарија на европските интеграции на Македонија.

Зоран Заев – кој според признанијата на членовите на СДС им е “тетовиран” во срцето и душата – склучи срамен, понижувачки и анационален договор со Бугарија со кој се согласи да се одрече од македонската историја, македонскиот јазик и македонскиот идентитет.

Наследник на таквата антимакедонска политика е и Ковачевски кој договори и прифати услов за почеток на преговорите со ЕУ да бидат токму уставните измени без гаранција за престанок на идно блокирање кон европската цел. Истовремено, СДС е и партијата која дозволи, го оправда и го поддржа формирањето на клубовите Ванчо Михајлов и застапникот на фашизмот и окупатор на Македонија Цар Борис. И денес вицепремиерот на Македоника од Бугарија соопштуваат дека законот за здруженија кој и самите го гласаа во македонското собрание, а го предложи ВМРО ДПМНЕ нема да го применуваат за да не се налути Бугарија. Значи тие дозволија Бугарија да уредува Устав и закони во Македонија. Впрочем, да потсетиме дека антимакедонската СДС е партијата која се прогласи за наследник на најстрашниот комунизам кој ја збриша македонската интелигенција, наследник на методите на Темпо, Колишевски и другите комунисти чиј систем вршеше терор врз Панко Брашнаров, Петре Пирузе, Ченто, Апостолски, Марковски и други.

ВМРО-ДПМНЕ ѝ порачува на СДС наместо да сее лаги и невистини, да се извини за злото што комунистите ѝ го нанесоа на Македонија, како и да се извини за злото што и тие самите ни го нанесоа за време на грабежот во првите две децении од независноста, како и предавствата што ги направија во оваа трета деценија на самостојна и суверена Македонија.

Со почит,