26.11.2023

СДС да се охрабри, избори без техничка влада и технички премиер од ДУИ

СДС да се охрабри, избори без техничка влада и технички премиер од ДУИ.

Техничката влада во минатото се покажа како нефункционална. 

За време на техничката влада освен нефункционални институции граѓаните не добиваат ништо друго.

ДУИ е најкриминализираната структура во државата. Нема функционер од таа партија кој не е вклучен во корупција. Срамота за државата е техничкиот премиер да дојде од нивните редови.

Во Македонија може да има избори без техничка влада и без технички премиер од ДУИ. СДС треба само да се охрабри и да ја прифати понудата на ВМРО-ДПМНЕ.