11.11.2022

СДС да каже кога ќе организира отчет на нивните градоначалници или ќе дезертираат како Ковачевски од војска

СДС да каже кога ќе организира отчет на нивните градоначалници или ќе дезертираат како Ковачевски од војска.

Повеќе од една година помина од локалните избори, а градоначалниците од СДС се уште немаат направено отчети.

Од што бегаат градоначалниците од СДС?

Градоначалниците на Центар, Струмица, Валандово, Пробиштип, нема со што да се пофалат.

За разлика од нив градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ имаат направено проекти во вредност од над 120 милиони евра.

За само една година, градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ имаат сработено колку цела влада, која има 10 пати поголеми средства на располагање.

Граѓаните ја гледаат разликата во местата каде градоначалниците се од ВМРО-ДПМНЕ, со претходните од СДС.