27.07.2022

СДСМ бега од соочување на референдум, бега од избори, СДСМ се плаши од народот

СДСМ бега од соочување на референдум, бега од избори, СДСМ се плаши од народот.

СДСМ знае дека предлогот кој го туркаат на чело со предавникот Ковачевски е штетен за Македонија и значи бугаризација на државата, и затоа бегаат од референдум.

СДСМ знаат дека ако народот излезе на референдум ќе биде масовно против бугаризацијата и асималицијата која ја турка Ковачевски.

СДСМ избега од истите причини и од избори.

СДСМ знае дека народот не ги подржува. СДСМ се во борба за гола власт ден повеќе.

Народот ги прочита СДСМ. ВМРО-ДПМНЕ е заштитник на народот и нема да дозволи негова асимилација. Затоа референдумот е вистинската опција, која ќе гарантира излез од хаосот во кој власта ја втурна државата.

Народот не дозволува бугаризација, асимилација, негација на идентитетот, јазикот и историјата.