06.09.2022

Сајкоски: ВМРО-ДПМНЕ ќе повика да се гласа за престанување на важноста на штетниот договор со Бугарија

Референдумското прашање предлагаме да гласи и како такво денеска го усвои и потврди ИК на партијата:

Дали сте за напуштање на важноста на ЗАКОНОТ ЗА РАТИФИКАЦИЈА НА ДОГОВОРОТ ЗА ПРИЈАТЕЛСТВО, ДОБРОСОСЕДСТВО И СОРАБОТКА МЕЃУ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА објавен во Службен весник бр: 12/2018 од 18.01.2018 година?

ВМРО-ДПМНЕ ќе повика да се гласа ЗА престанување на важноста на овој штетен договор.

Линк од ФБ статус